MEDIACIÓ

bussiness mediationLa mediació és un procediment voluntari i confidencial de gestió de conflictes, destinat a assolir acords entre persones que tenen una desavinença entre elles.

Una persona neutral facilita un procés de negociació en què ajuda a les parts a identificar els elements principals de la disputa, millorar la comunicació i assolir acords mútuament satisfactoris. El paper del mediador és el de facilitar les converses i mai el de jutjar qui té raó o imposar solucions.

La mediació permet resoldre les desavinences de forma ràpida, econòmica i evitant el desgast emocional que un conflicte implica. A tall d’exemle, només una dada per copsar els avantatges de la mediació:

Segons un estudi del Parlament Europeu (2010), la mediació contribueix a reduir despeses de forma considerable. Un conflicte resolt per via judicial triga 697 dies i suposa una despesa de 25.000 €. Mentre que un assumpte resolt a través de mediació comporta només 87 dies i 9.500 € de despesa.

FEM! us pot ajudar en qualsevol tipus de disputa que tingueu, especialment en els àmbits familiar, laboral i empresarial. Alguns exemples de disputes que es podrien resoldre amb la mediació són:

LABORAL

La Rosa i la Gemma treballen al mateix Departament. Fa unes setmanes que es van discutir públicament. Des de llavors la Maria ha faltat a la feina diverses vegades i l’ambient en el Departament s’ha enrarit.

FAMILIAR

La Paula i el Miquel han decidit separar-se. Tenen dos fills i una casa en comú. En el conveni regulador han de resoldre temes com la custòdia dels fills, l’ús de la vivenda familiar o la pensió per aliments. Tot i que han acabat la seva relació com a parella, saben que segueixen tenint una responsabilitat conjunta com a pares. Per tant volen seguir mantenint una bona comunicació que els ajudi en l’educació dels seus fills i volen evitar que el procés s’eternitzi a la Batllia,

EMPRESARIAL

Una empresa de serveis encomana a Informàtica SL la reforma de tot el sistema informàtic. Al cap d’uns mesos el sistema falla, generant dos dies de feina perduda. Ambdues empreses es responsabilitzen de l’errada i s’amenacen en portar el cas a la Batllia.

SERVEIS DE MEDIACIÓ EXTERNS I IN-HOUSE

servei mediacióLa mediació és un procediment cada cop més popular en organitzacions com a sistema intern de gestió de les disputes

Permet millorar el clima laboral, augmentar la productivitat i evitar el recurs a judicis llargs i sovint improductius per l’empresa i el treballador.

Una opció és comptar amb serveis de mediació, externs o incloure’ls dins l’organigrama de la companyia. FEM! ofereix la planificació, implementació i seguiment d’aquest servei en qualsevol de les dues modalitats.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s